Et beskyttet arbejdsliv

VIKA’ s vigtigste opgave er, at skabe rammer så borgernes kompetencer, både de sociale og de arbejdsmæssige, udvikles/vedligeholdes gennem meningsfuld beskæftigelse.

Hvis du er førtidspensionist og har et stort ønske om at arbejde, passer du til VIKA’. Du kan arbejde få eller mange timer om ugen og du kan arbejde få eller mange dage ugentligt alt efter, hvad der passer ind i din hverdag. Du skal ikke kunne løse opgaverne, inden du starter. Du får vejledning af værkstedsassistenter til, hvordan du skal løse forskellige opgaver, og hvordan du skal betjene forskellige maskiner - du skal blot have modet til at forsøge og tage imod vejledning.

Du vælger selv hvilket af vores mange tilbud, som passer til dig. Det vigtigste er:

  • at du vil og kan arbejde
  • at du er mødestabil
  • at du accepterer, at på din arbejdsplads skal der være plads til alle
  • at du kan følge de regler, der er på arbejdspladsen

Du må ikke være påvirket, når du er på arbejde.

På VIKA' er du en vigtig medarbejder uanset hvilke opgaver du løser, og hvor tit du møder.

Udover at rumme mange § 103 medarbejdere har VIKA’ ofte praktikanter fra Jobcenteret og CKU Vendsyssel (særligt tilrettelagt uddannelse for unge med særlige behov), som enten gerne vil prøve kræfter med at være tilknyttet en virksomhed, eller som gerne vil have afklaret sin arbejdsevne i et rummeligt og rart miljø, hvor alle præsterer efter bedste evne.

Arbejdspladsen har 2 brugerråd som repræsenterer § 103 medarbejderne. Brugerrådene bliver hørt i forskellige sammenhænge og er fx med til at arrangere sociale arrangementer. Brugerrådene er med til at sørge for, at vi oplever trivsel på arbejdspladsen.

Hvis VIKA’ kunne være noget for dig skal du kontakte din sagsbehandler i Handicapafdelingen, som vil kunne lave en aftale om et besøg, så du kan få en rundvisning.