Oasen

Oasen er en samværs- og aktivitetsgruppe for borgere med psykisk og fysisk udviklingshæmning. Her tilbyder vi en hverdag med aktivitet og indhold, tilpasset den enkeltes formåen, behov, alder og livssituation.

I vores arbejde tager vi udgangspunkt i fællesværdierne for dagtilbuddet, vores Etikhjul, samt filosofien Gentle Teaching.

Vi er normeret til 11 borgere, og personalet består af 2½ pædagog og til tider en pædagogstuderende.

Hverdagen i Oasen

Vi arbejder udfra ugeplaner, da det giver den enkelte borger den struktur, forudsigelighed og tryghed, der er så vigtig, for at deres hverdag hænger sammen. Vi har valgt at emne- og aktivitetsopdele hver dag ud fra en ugeplan (se billedeksempel til højre).

Aktiviteterne i Oasen dækker bredt. Om formiddagen har vi flere fællesaktiviteter med andre grupper, f.eks. dansesnor, socialmotorik, sang & musik, Feel Good way og kreative udfoldelser. Hver torsdag har vi diskotek, hvor vi synger, danser og bruger sanglege til musik. Fredag er der mulighed for wellness, hvor borgerne f.eks. kan vælge en tur i massagestol, at få fodbad og måske neglelak på eller at komme ud på tur.

Om eftermiddagen skriver vi kontaktbøger/ipads og laver mere individuelle aktiviteter efter den enkeltes eget valg. 

Vi har også mulighed for at tage på udflugt i NBV’s busser eller en køretur i nærområdet. 

Kommunikation

Vi benytter os af Neuropædagogik samt Gentle Teaching. 

Vi lytter og møder den enkelte borger med det nærvær og opmærksomhed, lige præcis han/hun har behov for. Vi beskytter og skærmer den enkelte, når vi finder det nødvendigt.

I gruppen vægter vi stemningen meget højt. Vi bruger humor set i forhold til den enkeltes udviklingstrin, og samtidig skaber vi via vores kommunikation/ugeplan, tryghed og forudsigelighed for den enkelte.

Vi arbejder meget med kommunikationen - dels den verbale kommunikation, dels den nonverbale med konkreter, billedmateriale, TTT (tegn til tale),PC og iPads. For at kunne forstå og indgå i en dialog med borgeren, tilpasser vi løbende kommunikationen, ud fra hvad den enkelte på det pågældende tidspunkt har behov for.

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 15.00 og fredag kl. 8.00 - 14.00

Kontakt Oasen:

Tlf.: 7233 6466

Kirsten Printz
Pædagog

Kirsten Jensen
Pædagog

Anja Marie Larsen
Pædagog

Inge Kongerslev
Pædagog

Anne Ziegler
Pædagog