Kreativgruppen

I Kreativgruppen tilbyder vi beskæftigelse til udviklingshæmmede borgere på meget forskellige fysiske og psykiske udviklingstrin.

Vi elsker at arbejde med farver og mange forskellige materialer

Vi er normeret til 16 borgere. Hos os handler det om at finde og respektere den enkeltes behov og helt specifikt borgerens interesser og færdigheder indenfor det kreative område. 

Personalet består af en fuldtidsansat håndarbejdslærer, en fuldtidsansat pædagog samt en deltidsansat pædagog på 9 timer. Derudover har vi til tider pædagogstuderende og forskellige praktikanter fra jobcentret.

Dagligdagen i Kreativgruppen

Hver morgen mødes vi til morgenkaffe kl. 9. Bagefter holder vi morgenmøde, hvor vi snakker om dagens opgaver, fremtidige arrangementer og vi synger sange efter borgernes eget valg.

Herefter arbejder vi indtil frokost, og efter frokosten, der indtages i kantinen, fortsætter vi med de kreative projekter.

Om tirsdagen benytter vi os af husets busser og tager på udflugt, og vi er også ind imellem på relevante ekskursioner. Udflugterne bliver fastlagt ud fra borgernes ønsker og kan også tilrettes individuelt.

Kreativ beskæftigelse

Vi arbejder ud fra dagtilbuddets fællesværdier, men særskilt for Kreativgruppen med fokus på den kreative beskæftigelse og borgerens udbytte af dette. Nogle får øget selvværd og selvtillid ved at se sine produkter blive udstillet og solgt i Mirabell, andre får noget positivt ud af selve arbejdsprocessen, og for mange er det heldigvis begge dele, der gør sig gældende.

På grund af Kreativgruppens borgeres vidt forskellige funktions- og udviklingsniveauer, er vi særligt opmærksomme på, at hverdagen bliver så forudsigelig og tryg for den enkelte som muligt. 

Vi leverer til Mirabell & Café 33.

Kontakt Kreativgruppen

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 15.00 og fredag kl. 8.00 - 14.00

Jytte Larsen
Håndarbejdslærer
Tlf.: 7233 6473

Britta Nielsen
Pædagog
Tlf.: 7233 6473

Den kreative arbejdsproces

I kreativgruppen arbejder vi med mange forskellige slags materialer.

Vores opgaver strækker sig fra at væve tæpper, viskestykker eller stofmateriale, sy puder, tasker eller sengelinned m.m., brodere, strikke og filte til at male, arbejde med perler og lave kort.

Vi finder løbende nye opskrifter og inspiration til kreative emner. Vores færdige produkter bliver solgt i butikken Mirabell i Østergade 33 og i forbindelse med åbent hus arrangementer.

Opgaverne løses i teamwork.

Vi uddelegerer til de borgere, der har lyst og evne til at påtage sig de enkelte delopgaver i et projekt. Til eksempel: når vi laver dekorationskuglerne med træ (se billedet til højre) deles opgaven mellem flere - én borger har til opgave at male kuglen, en anden limer træstykkerne på – og til sidst pakkes og leveres slutproduktet til Mirabell.