Snoezel

Vi har i 2015 fået indrettet nyt snoezelrum til de borgere i dagtilbuddet, der har behov for sansestimulering eller afslapning.

Vores snoezelrum er indrettet i behagelige, neutrale farver og med få enkelte udtryk, så det virker så beroligende som muligt. I rummet har vi et kuglebad, en sansestol og et boblerør med lys.

Kuglebadet, der skifter i klare farver, er uovertruffent til at berolige borgernes sanser, men det kan også bruges til at stimulere og vække borgerens lugte-, høre- og følesans. Til behandlingerne spiller vi stille musik.

Nogle af borgerne har ikke lyst til kuglebadet og her er sansestolen god til afslapning. Den bløde stol, lysfølerne og den ellers dæmpede belysning i rummet er sammen med den stille musik med til at give sanserne ro.

Snoezelrummet er hurtigt blevet et uundværligt terapeutisk redskab, og det bruges flittigt af alle grupperne.

Sanseoplevelser

Snoezel er et pædagogisk og terapeutisk redskab udviklet i 1970'erne i Holland. Idéen er at kompensere fysisk og psykisk handicappede for de sanseoplevelser, de har behov for, men ikke får pga. deres handicap. Det kan enten være ved behandling, hvor sanserne beroliges eller ved sansestimulation, hvor de vækkes til live.